MB-Mental Building biedt verschillende diensten aan welke worden toegespitst op de vraag. Mentale uitdagingen en (sport)prestaties vormen de basis voor de diensten! MB-Mental Building brengt een positieve kijk, wij vinden persoonlijke aandacht en kwaliteit belangrijk. Daarbij wordt er enthousiasme en sportiviteit gebracht, zowel letterlijk als figuurlijk kom je in beweging. De verschillende diensten die wij aanbieden zijn:

  • Mental Building: persoonlijke begeleiding en teambuilding in het bedrijfsleven
  • Individual Building: individuele begeleiding in de sport
  • Teambuilding: team begeleiding in de sport
Mental Building staat zowel voor persoonlijke als teambegeleiding in het bedrijfsleven. Merk jij dat je jezelf wil ontwikkelen, maar kom je niet vooruit? Wil je als team iets bereiken, maar staan de neuzen niet dezelfde kant op? Wil je werken aan je communicatievaardigheden? Dan is Mental Building iets voor jouw of jouw team. De ervaring die Marit heeft opgedaan in het bedrijfsleven en de sport wordt gecombineerd om een specifiek traject aan te bieden aan jouw of jouw team. Werken is immers net zo goed topsport! Oriënterende gesprekken zijn uiteraard geheel vrijblijvend en kosteloos.

Persoonlijke begeleiding

Zoekt u een coach om bijvoorbeeld te leren omgaan met de stress, werkdruk en het nemen van beslissingen? Kies dan voor persoonlijke begeleiding en ga aan de slag met jezelf. Samen bekijken we wat jouw doelen zijn en hoe je deze kunt gaan bereiken. Daarnaast bekijken we jouw functioneren en geven we inzicht in jouw sterke en zwakke punten. Een persoonlijk begeleidingstraject kan zowel individueel als met gelijk gestemde.

Teambegeleiding

Een team in het bedrijfsleven kent veel overeenkomsten met een sportteam. In beide gevallen wordt er gewerkt aan het bereiken van een doel. Teambegeleiding in het bedrijfsleven kan bestaan uit coachen op de werkvloer, maar er kan ook worden gekozen voor teambuilding sessies. Tijdens een sessie staat een specifiek onderwerp centraal, denk bijvoorbeeld aan omgaan met werkdruk, samenwerken, onderlinge communicatie, elkaar feedback geven cetera. De sessies hebben een sportief karakter, de medewerkers zullen worden uitgedaagd! Ook is het mogelijk om meerdere teamsessies te doorlopen. Dit zal voor een mentale boost zorgen en een ontwikkeling van uw team. Doordat u als team tijd met elkaar door brengt zal er meer begrip ontstaan, wordt de wijze van communiceren verbeterd en ontstaat er vertrouwen in elkaar.

Wil je meer weten over de diensten, ervaringen van Marit of heeft u interesse in een kennismakingsgesprek? Neem dan contact op met MB-Mental Building!

Individual Building is speciaal gericht op de individu en is er specifiek voor de sporter, coach of ouder. Wil jij mentaal sterk worden, wil je meer uit je sportprestatie halen of heb jij een specifieke vraag zoals meer zelfvertrouwen ontwikkelen? Dan is dit traject wellicht iets voor jou. Na een kennismaking, dit kan middels een gesprek / per telefoon of per e-mail, kan er worden gestart met een intakegesprek. Een kennismakings-gesprek is uiteraard vrijblijvend en daarin kunnen wederzijdse verwachtingen worden besproken.

Sportpsychologisch profiel

Wil jij eerst weten waar je op het mentale vlak staat? Kies dan voor het sportpsychologisch profiel. Het bestaat uit minimaal 1 en maximaal 2 gesprekken waarin we samen onderzoeken waar jouw mentale ontwikkelingspunten liggen. Daarbij worden er enkele testen afgenomen, zodat er een volledig beeld ontstaat van jouw als sporter. De sportpsycholoog verwerkt de informatie in een rapport, hierin worden jouw mentale sterke en ontwikkelpunten toegelicht.

Individual Building Begeleidingstraject

Een individual building traject bestaat gemiddeld uit 6 tot 10 contactmomenten. Een contactmoment duurt gemiddeld één uur. Tijdens deze contactmomenten worden bijvoorbeeld mentale vaardigheden aangeleerd en worden er handvatten aangereikt om een vaardigheid te kunnen trainen. Mentale vaardigheden die voorbij kunnen komen zijn onder andere: het stellen van doelen, visualisatie, zelfspraak en spanningsregulatie. Ten slotte wordt er gekeken hoe deze mentale vaardigheden kunnen worden verweven in jouw sportsituatie.

Teambuilding is gericht op teams in het breedste zin van het woord. Een team of ploeg is een aantal mensen, dit kan al vanaf twee, welke één gemeenschappelijk (sport)doel willen bereiken. Denk bijvoorbeeld aan hockey en voetbal, maar ook aan beachvolleybal en synchroon zwemmen. Willen jullie als team mentaal sterk worden of hebben jullie een specifieke hulpvraag, dan is dit traject wellicht iets voor je team!

Teamprofiel

Willen jullie weten waar je staat? Kies dan voor het teamprofiel. Om het teamprofiel op te stellen vindt er een gesprek plaats met de staf/trainers en het team. Door middel van vragenlijsten, een observatie en eventuele testen komen we er achter wat jullie sterke en zwakke punten zijn. Op basis van deze informatie wordt er een teamprofiel opgesteld. Het mentale teamprofiel is specifiek gericht op jouw team en geeft handvatten om mee aan de slag te gaan.

Teambuilding Begeleidingstraject

Een teambuilding traject bestaat gemiddeld uit 6 tot 10 contactmomenten. Een contactmoment duurt gemiddeld één uur. Tijdens deze contact-momenten wordt onder andere aandacht besteed aan communicatie, rolverdeling en teambuilding. Mentale vaardigheden die voorbij kunnen komen zijn onder andere: het stellen van doelen, visualisatie, zelfspraak en spanningsregulatie.